Cutremurele din Italia afecteaza economia tarii

 

Seria de cutremure care a ingenunchiat regiunea Emilia-Romagna din Italia ar putea avea serioase consecinte economice. Astfel, PIB-ul zonei ar putea scadea cu 10%, iar cel al intregii tari, cu 1%, potrivit unui studiu realizat de industriasii de la firma Confindustria, citati de ansa.it.
Cutremur in Italia: Bilantul mortilor a crescut, zi de doliu national
Cel putin 500 de fabrici au suferit pagube structurale si si-au pierdut echipamentul, in urma celor doua cutremure care au afectat tara, pe 20 si 26 mai, iar aproximativ 12.000-13.000 de oameni si-ar putea pierde locul de munca.
„Este nevoie de o urgenta asistenta guvernamentala pentru ca regiunea sa functioneze din nou, deoarece dezastrul va avea un impact important asupra economiei nationale”, a declarat presedintele Confindustria pentru regiunea Emilia-Romagna, Gaetano Maccaferri.
Ministrul de Interne italian, Annamaria Cancellieri, a declarat, joi, ca Guvernul nu poate face „estimari precise”, pana cand nu vor fi gata verificarile.
Potrivit estimarilor oficiale, PIB-ul Italiei se va contracta cu 1,2%, in acest an, iar daca nu se iau masuri rapide, atunci efectele cutremurelor vor trage economia intr-o si mai adanca recesiune.
De asemenea, Executivul a decis sa mareasca acciza carburantilor, pentru ca sa obtina bani pentru ajutorarea sinistratilor din zona afectata de seisme.
„Suntem siguri ca, in acest moment critic, multi oameni si numeroase companii vor da o mana de ajutor. Iar petrolistii isi vor aduce contributia”, a mentionat ministrul Industriei, Corrado Passera, potrivit Wall Street Journal.
Guvernul a marit acciza cu doi centi pentru carburanti, incepand de miercuri, iar acest surplus va disparea pana la sfarsitul anului.
Cutremurele care au avut loc pe 20 si 26 mai au avut epicentrele in nord-estul regiunii Emilia Romagna. Acestea au provocat pagube importante, precum cladiri daramate sau distrugerea unor echipamnete scumpe, iar cel putin 17 persoane si-au pierdut viata.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s